Image

Anda Nak Belajar Bagaimana

Cara PRO Bina Website eCommerce Yang Convert Dengan Pantas & Mudah?

Website eCommerce anda boleh terus live dalam masa tak sampai 10 MINIT dengan bantuan teknik dalam modul workshop ini.

Workshop eCommerce Game ON

-------------------

 

Tarikh: 24 Julai 2021 - Sabtu


(9 pagi - 3 petang)

 

Tempat: Zoom

Antara hasil design website yang dibina sendiri oleh usahawan kami 🚀

Masalah yang sering dihadapi oleh usahawan dengan eCommerce...

Image

Susah nak buat website yang boleh menjual sebab terlalu banyak perkara teknikal nak kena belajar.

Image

Tak tahu nak letak konten apa dalam website untuk yakinkan prospek untuk membeli.

Image

Banyak sangat platform eCommerce di pasaran dengan 1001 features yang kompleks & memeningkan kepala.

Jika anda pening dengan salah satu masalah ini...jangan risau, saya akan bantu anda mencari jalan penyelesaian. Sebelum tu izinkan saya perkenalkan diri saya dahulu.

Tak kenal, maka tak cinta bukan? 😉

Image

Hi, saya Lutfi Azhar, saya dah bantu lebih 4,000 usahawan bina website eCommerce mereka sendiri sejak tahun 2019.

Antara portfolio saya adalah seperti...

  • Co-founder & CEO Shoppegram Sdn Bhd iaitu platform yang mempunyai lebih 17,000 website yang dibina sendiri oleh usahawan yang dah berjaya membuat jualan terkumpul lebih RM60 juta dalam masa tak sampai 2 tahun.
     
  • Berpengalaman dalam web development, branding dan digital marketing sejak tahun 2009.

  • Berpengalaman membangunkan jenama sendiri dari 0 hingga ke 7 angka dalam masa tak sampai 1 tahun di pasaran.

  • Berpengalaman menguruskan client yang membuat jualan 3-5 juta setahun dengan eCommerce.

  • Berpengalaman membuat kempen pemasaran untuk pelbagai niche produk seperti F&B, fesyen, digital, health & beauty dan juga lifestyle.

  • Certified Shopify Expert Malaysia (Top 3 global eCommerce platform) sejak tahun 2019.

Daripada pengalaman lebih 10 tahun saya dalam bidang web development dan juga perkongsian client & pelajar saya, apa yang saya dapati kebanyakan usahawan gagal dalam eCommerce kerana...

Image

Terlalu fokus kepada hal-hal teknikal seperti hosting dan fungsi2 advance yang tak perlu. Jadi banyak masa terbuang tanpa fokus kepada perkara yang sepatutnya.

Image

Tak tahu komponen penting dalam membuat website yang convert. Hanya letak info ringkas 2-3 baris dan mengharap orang terus percaya dan buat pembayaran.

Image

Tak tahu teknik dan strategi yang betul untuk menjual produk mengikut niche sendiri. Terikut-ikut dengan orang lain tanpa faham strategi market yang betul. Lain niche, lain cara susun dan flow website.

Jadi, oleh kerana ramai usahawan yang mempunyai masalah yang hampir sama jadi saya buat satu modul khusus untuk lebih mudah belajar mengenai eCommerce dengan cara yang betul.

Image

Gambar kenangan bersama peserta workshop eCommerce pada penghujung tahun 2019.

Modul workshop ini telah pun di kemas kini berkali-kali mengikut trend semasa eCommerce sejak 2019.

Asalnya modul ini digunakan untuk keperluan team saya sendiri. Dan kami berjaya jana jualan 7 angka dalam masa kurang 12 bulan.

Kemudian saya share pada partner dan juga gunakan untuk client dan pelajar saya menggunakan strategi yang sama.

Alhamdulillah website mereka kini lebih convert dan jualan mereka meningkat dengan mendadak berbanding prestasi sebelumnya.

Jadi, apakah konten modul yang saya berikan dalam workshop eCommerce saya?

Memperkenalkan modul lengkap eCommerce dari A-Z

Live Workshop eCommerce Game-ON 2021

 

  • Anda akan dapat bina sendiri website eCommerce untuk bantu gandakan jualan dan bina jenama bisnes anda dengan mudah. Datang pagi, petang website dah live!

  • Anda akan didedahkan dengan komponen penting yang perlu ada untuk menghasilkan website yang boleh buat jualan.

  • Anda akan dapat belajar tentang apakah yang diperlukan dalam membina jenama jangka masa panjang khusus untuk eCommerce.

  • Anda akan didedahkan dengan apakah fungsi penting platform eCommerce yang anda perlukan untuk menaikkan nilai jualan dan conversion.

  • Anda akan belajar tentang persediaan penting dan checklist wajib ambil tahu dalam menguruskan sebuah website eCommerce yang berjaya.
Shoppegram's Treasure Box

5 Modul Workshop eCommerce Game-ON

Gunakan Platform Shoppegram.

1. STORE SETUP


Dalam modul ini kita akan buat terus setup website eCommerce dengan pantas menggunakan platform Shoppegram dan ianya tidak memerlukan kemahiran teknikal langsung.

 

Hanya perlu daftar akaun, upload produk dan website anda sudah sedia untuk LIVE dalam masa tak sampai 10 minit.

Kaji dan cermin perniagaan kita dahulu  tentang apa yang kita ada sekarang.

2. SALES PAGE SETUP

 

Modul yang paling penting iaitu anda akan belajar tentang cara setup sales page atau web jualan yang convert dengan struktur penting beserta aset yang diperlukan untuk membuat sales page yang boleh convert trafik kepada jualan secara auto.

Belajar mengenai game plan e-commerce.

3. BLUEPRINT SETUP

 

Anda akan diajar dan didedahkan tentang komponen penting dalam membina website eCommerce yang pro seperti blueprint catalogue store, blueprint sales page, cara setup payment gateway, custom domain, shipping dan sebagainya.

Segerakan setup base.

4. CONVERSION & OPTIMIZATION

 

Ilmu mahal yang kebanyakan usahawan tak tahu. Iaitu cara untuk meningkatkan lagi conversion rate website dari segi taktikal dan teknikal untuk menaikkan nilai jualan dari pelanggan baru mahupun buat customer lama membuat 'repeat buying' berkali-kali.

Strategi Marketing E-commerce.

5. STORE MANAGEMENT


Anda akan belajar perkara-perkara penting yang anda perlu tahu iaitu bagaimana website eCommerce 7 angka menguruskan data order dan juga dengan data customer sehingga ribuan parcel setiap bulan dengan sistematik dan konsisten.

Siapakah yang sesuai untuk join workshop ini?

Sejujurnya, workshop eCommerce Game-ON ini hanya sesuai untuk usahawan yang...

Upgrade your skills
  • Dah buat jualan lebih RM10,000 sebulan.

  • Jualan masih lagi stuck dan tak meningkat walaupun dah bertahun buat bisnes online.

  • Average dapat lebih dari 15 leads sehari di Whatsapp dan tak cukup tangan nak reply.

  • Seorang solopreneur yang terpaksa buat kerja close sale hingga ke penghantaran sendiri.

  • Terlalu sibuk hingga tidak sempat untuk membuat after sales service untuk menjaga pelanggan dan dapatkan repeat order.

  • Banyak website nak kena buat dengan cepat dan perlu diuruskan dalam satu masa.

Sekiranya bisnes anda ada pada salah satu tahap di atas, maka anda sangat-sangat digalakkan untuk upgrade bisnes anda ke eCommerce dan join workshop ini.

Apa kata mereka yang dah berjaya buat jualan dengan eCommerce?

"Boleh ke buat jualan secara auto dengan eCommerce?...ada bukti ke?"

 

Jawapannya, boleh! Jualan 7 angka pun boleh dicapai 100% dengan eCommerce!

 

PERHATIAN! Ini hanyalah bukti jualan sahaja.

 

Dan bukan semua orang mampu capai result yang sebegini...

Tahniah kepada usahawan yang dah berjaya transform bisnes mereka.

 

Dan semestinya ia bukan kerja yang mudah! Ada banyak gerak kerja & strategi yang harus dibuat untuk capai result sebegini.

 

Tapi semuanya bermula dengan belajar cara setup website eCommerce yang betul!

 

Lihat screenshot hasil jualan terkini dari Januari hingga Mei 2021.

Jualan 7 angka dalam masa 6 bulan! 😱🔥💪

 

Dah percaya? Dah terbakar? Dah bersemangat? Dah ready nak daftar?

 

Ok sebelum anda daftar, saya nak bagi lagi 4 Bonus Power PERCUMA untuk semua peserta workshop yang mendaftar sekarang.

Image

1. PERCUMA Workbook & Checklist pelancaran eCommerce

 

Untuk memudahkan sesi pembelajaran, anda juga akan diberikan workbook dan juga checklist penting yang anda wajib ada untuk website eCommerce anda.

 

Bernilai RM49

Image

2. PERCUMA Video panduan A-Z cara setup eCommerce.

 

Selain sesi workshop, saya juga sediakan video panduan ini untuk anda rujuk kembali selepas habis workshop nanti. Dari store setup, payment gateway setup dan juga custom domain setup. Semuanya lengkap dari A-Z.

 

Bernilai RM197

Image

3. PERCUMA Video panduan A-Z essential setup Facebook Business Manager untuk eCommerce

 

Untuk mereka yang masih lagi tak tahu cara setup Facebook pixel yang betul, business manager, aggregated event measurement dan lain-lain, saya akan berikan anda akses video panduan ini.

 

Bernilai RM49

Image

4. PERCUMA Group support teknikal dari team yang mahir tentang eCommerce.

 

Sekiranya anda 'stuck' atau kurang faham tentang sesuatu lagi-lagi perkara teknikal eCommerce, anda boleh tanyakan soalan anda terus di sini dan team saya akan bantu anda.

 

Bernilai RM1297

Nilai bonus yang anda akan dapat dengan mendaftar dalam program ini ialah RM1592!

 

Jadi anda dah bersedia untuk upgrade game eCommerce anda?

 

Satu-satunya workshop yang bakal bantu upgrade bisnes anda dengan eCommerce!

Workshop eCommerce Game ON

RABU (Weekdays)

-------------------

 

Tarikh: 21 Julai 2021 - Rabu

(9 pagi - 3 petang)

 

Tempat: Zoom

Harga normal RM249

RM30

Workshop eCommerce Game ON

SABTU (Weekend)

-------------------

 

Tarikh: 24 Julai 2021 - Sabtu

(9 pagi - 3 petang)

 

Tempat: Zoom

Harga normal RM249

RM30

Ya RM30 sahaja! Harga tak masuk akal sebab saya tahu ramai yang tengah struggle sekarang. Saya harap harga promosi istimewa ini  dapat membantu usahawan pada waktu PKP ini.

Dan saya berharap anda dapat memberikan komitmen untuk belajar dan buat tindakan pantas serta daftar terus untuk dapatkan harga promosi ini kerana harga promosi ini boleh dinaikkan pada bila-bila masa sahaja.

Jadi klik butang Daftar Sekarang untuk upgrade bisnes anda sekarang!

eCommerce, Game-On!

Anda masih ragu-ragu? Tak perlu risau lagi dengan jaminan kami!

Jaminan Workshop Game-On E-Commerce.

Website anda akan siap dan terus boleh live dan terima pembayaran. Anda hanya perlu buat kerja marketing untuk bawa masuk trafik yang berkualiti sahaja untuk mula menjana jualan secara auto.

Jaminan Workshop Game-On E-Commerce.

Jika anda tidak berpuas hati dengan workshop yang disampaikan di dalam Workshop eCommerce Game-ON ini, anda boleh minta refund 100% dalam masa 14 hari. Ya, walaupun RM30, saya akan bagi refund 100%.

Ramai yang dah dapat result dengan belajar dan buat tindakan pantas!

Review & Testimoni - En. Fadhli Sahar.

Review & Testimoni - Puan Isha.

Review & Testimoni - En. Iqmal Hakim.

Review & Testimoni - En. Bahrin.

Soalan Lazim

Jika anda dah buat bisnes online dan dah ada asas ilmu marketing online anda sesuai join workshop ini.
Minta maaf, jika anda tiada asas dalam online marketing, anda tidak digalakkan untuk mendaftar kerana eCommerce hanya sesuai untuk usahawan yang dah ada asas dalam online marketing sahaja.
Bajet RM500 sebulan sebenarnya agak rendah untuk anda jalankan eCommerce. Kami sarankan anda sediakan bajet minimum RM3000 sebulan. Setelah anda dah biasa dengan buat iklan, anda boleh join workshop ni. Tapi jika anda masih mahu join sekarang pun boleh cuma tak digalakkan. Harap membantu.
Jika anda mempunyai asas di dalam online marketing dan membuat iklan berbayar sekurang-kurangnya RM3000 sebulan, anda boleh mendaftar workshop ini.
Link maklumat lengkap ke workshop ini akan terus dihantar kepada email yang anda telah memasukkan sewaktu pendaftaran. Pastikan anda semak email di bahagian ‘Primary’. Jika tidak ada, boleh cuba semak di bahagian ‘Spam’ atau ‘Promotion’. Tetapi, jika anda masih tidak menerima email tersebut, boleh emailkan ke hello@shoppegram.com untuk team kami buat semakan.
Workshop eCommerce Game-ON akan berlangsung setiap bulan. Anda boleh dapatkan maklumat di dalam page ini.
Untuk akses ke workshop, kami akan menggunakan platform Zoom. Anda digalakkan untuk memastikan platform ini sudah ada di dalam laptop atau telefon masing-masing. Untuk modul teknikal, anda digalakkan gunakan phone + laptop untuk memudahkan pembelajaran.
Pada sesi workshop, anda akan buat website dengan menggunakan platform Shoppegram. Platform lengkap dengan semua fungsi wajib untuk eCommerce. Ianya percuma untuk 14 hari. Jika dah berjaya siap website, anda boleh melanggan mana-mana pakej yang anda rasa sesuai jika mahu. Maklumat lanjut tentang platform Shoppegram boleh dapatkan di sini
Jika anda menggunakan platform selain Shoppegram, anda masih boleh join workshop ini. Modul yang disampaikan boleh digunakan pada mana-mana platform tiada masalah.
Jika anda masih ada sebarang soalan, boleh terus Whatsapp kami dengan klik butang ini Whatsapp kami

PENAFIAN: Segala maklumat yang dikongsikan adalah penyelidikan pengalaman dan perkongsian kami sendiri. Maklumat-maklumat yang diberikan tidak menjanjikan dan menjamin jualan juta-juta secara serta merta pembaca kerana ini adalah salah satu alternatif panduan untuk menjadikan iklan pembaca lebih berkesan. Jika nak terus tingkatkan jualan maka pembaca perlu tambah lagi pengetahuan di dalam aspek marketing yang lain contohnya copywriting, sales page, close sales, offer dan lain-lain. Shoppegram Commerce PLT adalah entiti-entiti yang tiada kena mengena dengan Whatsapp. Facebook Ads, Instagram Ads. Ternyata Facebook, Instagram dan Whatsapp adalah milik Facebook.