WORKSHOP ECOMMERCE #1 DI MALAYSIA

WORKSHOP UNTUK BELAJAR  BINA WEBSITE ECOMMERCE DAN TERUS LIVE!

"SATU-SATUNYA WORKSHOP DATANG PAGI, PETANG WEBSITE DAH SIAP!"

 

"SATU-SATUNYA WORKSHOP DATANG PAGI, PETANG WEBSITE DAH SIAP!"

Image

"Terima kasih Shoppegram sebab bantu 1st project saya ni. Alhamdulillah setakat hari ini dah capai 69.62% dari sales target.

AZMAN HASSAN
USAHAWAN

Image

"Hari-hari happy dengan adanya Shoppegram. Alhamdulillah masalah reply whatsapp secara manual dah selesai dengan Shoppegram"

SYMA KAMAL
USAHAWAN

Image

"Syukur dipertemukan dengan Shoppegram. Memudahkan & platform yang sesuai untuk beginner dalam e-commerce"

MUHAMMAD ZULHANIF
USAHAWAN

APA ITU SHOPPEGRAM?

*Video demo setup website ecommerce guna Shoppegram

Shoppegram adalah sebuah sistem untuk bina website ecommerce dengan mudah tanpa pengetahuan teknikal.

YA, BETUL!

Website ecommerce anda boleh siap tak sampai sehari dengan menggunakan platform Shoppegram.

  • Tak perlu install server
  • Tak perlu beli hosting
  • Tak perlu risau pasal bandwidth
  • Tak perlu risau pasal security website
  • Tak perlu fikirkan hal-hal teknikal

ANDA ADA MASALAH BERIKUT?

Image

Kos bina website yang mahal terpaksa bayar developer untuk selesaikan masalah

Image

Risiko masa dan wang hangus akibat developer lari dan website tak siap

Image

Susah nak belajar sendiri coding sebab terlampau teknikal dan perlukan masa

Image

Susah dan pening nak buat website yang profesional dan boleh jana jualan

Image

Tiada bantuan pakar untuk sebarang pertanyaan berkaitan website ecommerce

Image

Tak jumpa sistem yang lengkap, harga berpatutan dan mudah untuk digunakan

BERHENTI FIKIR PANJANG! 

JOM HADIR KE WORKSHOP ECOMMERCE MASTERCLASS INI UNTUK BANTU SELESAIKAN MASALAH ANDA

Image

Workshop E-commerce Masterclass

Sebuah workshop untuk belajar bina website E-commerce secara face to face dengan mudah lengkap dari A - Z menggunakan sistem Shoppegram.

Apa yang anda akan pelajari

  • Bagaimana Gameplan sebenar ecommerce
  • Cara membina assets brand seperti logo & banner sendiri.
  • Cara bina website ecommerce menggunakan Shoppegram
  • Cara membuat landing page untuk auto close prospek
  • Setup payment gateway untuk menerima pembayaran online
  • Cara setup Facebook Pixel untuk track performance website

MODUL PEMBELAJARAN

  • Gameplan E-commerce
  • E-commerce Marketplace vs E-commerce Retail

  • Cara design Logo yang mudah & pantas
  • Cara design Banner website
  • Cara design Katalog website
  • Susunan layout & struktur website yang bagus

  • Store registration
  • Product setup
  • Categories setup
  • Themes customization
  • Menu setup
  • Pages setup
  • Shipping setup
  • Payment setup
  • General store setup
  • Settings
  • Orders fulfilment
  • Email template
  • Metafields
  • Webhooks

  • Cara design product page yang convert
  • Cara tingkatkan conversion rate website
  • Cara naikkan purchase value per order pelanggan
  • Cara automasikan kerja-kerja pengurusan website

  • Cara menganalisa prestasi website
  • Facebook Pixel
  • Google Tag Manager
  • Google Analytics

  • Tracking tools setup
  • Important metrics
  • Sales funnel optimization

  • Perbezaan domain
  • Cara beli domain
  • Cara point domain ke Shoppegram

  • SEO
  • Google Search Console

5024+

Jumlah website ecommerce Shoppegram yang telah dibina sendiri oleh peserta dengan bantuan E-commerce Masterclass ini.

SIAPA YANG PERLU DAFTAR WORKSHOP E-COMMERCE INI?

  • Adakah anda menjalankan perniagaan dropship dan ingin melihat sales masuk bertalu-talu bila bangun pagi?
  •  Adakah anda adalah seorang founder atau mempunyai produk sendiri dan ingin melihat pelanggan repeat order 24 jam setiap hari tanpa perlu melayan secara manual 24 jam?
  • Adakah anda seorang salesman yang memerlukan lebih banyak leads setiap hari tanpa perlu keluar rumah dan membazir masa duduk di kaki lima mengedar flyers?
  • Adakah anda seorang coach atau trainer yang menjual produk atau servis digital dan ingin launch sales page dengan mudah dan pantas?
  • Adakah anda menjual produk F&B dan ingin memudahkan pelanggan menempah dan membuat pembayaran terus tanpa perlu whatsapp sorang-sorang?
  • Adakah anda seorang ejen dan ingin buat jualan online secara 100% automatik tanpa membazirkan masa anda melayan prospek hari-hari secara manual?

Jika jawapan anda adalah "YA" untuk salah satu soalan di atas, anda WAJIB mendaftar Workshop E-commerce Masterclass ini.

JADI MENGAPA ECOMMERCE MASTERCLASS INI WORKSHOP TERBAIK TAHUN 2020?

Satu perkataan yang paling mudah untuk menggambarkan kenyataan kami di atas adalah,

"We walk the talk!" 

Yang bermaksud "kami sendiri buat apa yang kami cakap" bukan hasil dari cedok sana cedok sini dan jual panduan pada orang ramai. 

Kami juga berniaga menjual barang atau servis seperti anda terus kepada pembeli di luar sana jadi kami terlebih dahulu yang telah menghabiskan ribuan ringgit semata-mata untuk mendapatkan hasil yang memberangsangkan sehingga 5 - 6 angka pendapatan. 

Image

Liputan media Berita Harian pada 3 Mac 2020

Image

Jualan setakat 17hb Ogos untuk salah satu website baru kami.

Image

Order masuk secara automatik 100%!

Image

Perbelanjaan kos iklan untuk salah satu perniagaan kami

Kami telah menebas hutan, belukar dan semak samun untuk membuat laluan yang mudah kepada anda bagi mengikut jejak langkah kami. 

Sebab itu kami telah sediakan Workshop E-commerce Masterclass ini yang mana anda dapat belajar dan mendapatkan tips-tips yang tepat dan proven bagi memudahkan proses pembinaan website ecommerce anda yang dapat memberi impak yang tinggi apabila dilancarkan kelak.

ECOMMERCE MASTERCLASS INI SESUAI KE UNTUK ANDA?

Ya kami tahu anda sedang memikirkan hal yang sebegini... 

Suara kecil di dalam diri anda mesti terfikir benda-benda yang macam...

"Semua ni nampak macam menarik tapi bisnes saya lain dan benda ni tak akan berhasil pada perniagaan saya..."

"Alaa bisnes aku dah ok sekarang boleh buat duit jugak tak ada masalah pun..."

"Kalau aku tak pakai e-commerce pun boleh je jana jualan 5 angka sebulan baik aku fokus kat benda yang aku tahu je..."

YA! kami tak nafikan kebenaran suara kecil anda tu, tapi....

Biar kami ingatkan anda semula tentang kisah benar yang berlaku sebelum tahun 2008 yang mana pada ketika itu semua orang yang mempunyai lot kedai fizikal sedang dibuai mimpi dengan sales hingga 6 angka sebulan. 

Kebanyakkan peniaga ketika itu masih lagi dalam zon selesa apabila perniagaan online baru nak berkembang ketika itu sehingga ada yang mengatakan...

"perniagaan online ini semua scam tak payah buat la.. mengarut!"

"Mana ada orang nak beli baju duduk dari rumah je tahu-tahu baju sampai"

"Malas lah nak belajar benda baru.. bisnes aku dah ok sekarang ni buat apa nak susah-susah buat online..."

Kini dah tahun 2020... 

Kita boleh lihat bukti apa yang berlaku. Banyak lot-lot kedai kosong tidak berpenghuni dan dahulu mereka yang tidak turut sama dalam bisnes online pun terpaksa gulung tikar.

Dengan kemunculan benda-benda baru seperti marketplace, E-commerce retail, dropship dan banyak lagi menyukarkan lagi keadaan perniagaan brick and motar yang ada sekarang.

Ini adalah pengajaran bagi kita semua yang mana kalau kita tak mahu berubah dan takut nak belajar benda baru sebenarnya itu akan membunuh bisnes kita.

Jadi sebab itu...

Workshop E-commerce Masterclass ini adalah satu-satunya langkah proaktif yang perlu anda ambil untuk mula belajar tentang dunia e-commerce dan bagaimana untuk menjimatkan masa anda untuk setup satu website e-commerce dan boleh mula dengan cepat. 

INI YANG ANDA HARUS LAKUKAN SETERUSNYA...

Seperti yang telah kami jelaskan di atas, Workshop Ecommerce Masterclass ini adalah satu pembelajaran secara face to face yang mana anda akan dapat belajar cara nak setup website ecommerce menggunakan sistem Shoppegram. 

Website Ecommerce boleh siap tak sampai 1 hari!

Anda perlu daftar dahulu Ecommerce Masterclass ini yang bernilai...

RM399 RM250 sahaja!

Workshop ini hanyalah sekali bayaran sahaja tiada bayaran bulanan atau tambahan yang lain.

Bukan itu sahaja...

Anda juga akan dapat bonus berikut: 

  • PERCUMA video panduan E-commerce Masterclass cara untuk setup website E-commerce menggunakan sistem Shoppegram dari A-Z.
  • PERCUMA group support Shoppegram's Community untuk membantu anda dari segi troubleshoot dan teknikal support bagi melancarkan website ecommerce anda.
  • PERCUMA panduan video lengkap berkenaan Facebook Pixel, Funnel Analysis dan cara setup Facebook Pixel yang betul dengan menggunakan Shoppegram.
  • PERCUMA Ebook lubuk magnet trafik, trafik berbayar dan 10 tips pengiklanan berbayar yang berkesan yang anda boleh praktikkan sekarang.

MASIH RAGU-RAGU? TAK PERLU RISAU LAGI DENGAN JAMINAN KAMI...

Image

JAMINAN 1

Website anda akan siap 100% dalam masa 1 hari jika anda daftar Workshop E-commerce Masterclass ini. Datang pagi, petang website dah live.

JAMINAN 2

Anda stuck dan perlukan bantuan teknikal? Team teknikal kami sedia membantu anda pada waktu bekerja dari hari Isnin-Jumaat 9 pagi - 6 petang. Boleh emailkan kepada kami atau mesej sahaja dalam group FB kami.

JAMINAN 3

100% Money Back Return Guarantee!

Jika anda tidak berpuas hati dengan Workshop E-commerce Masterclass ini, anda boleh minta refund 100% dalam masa 14 hari. Ya betul!

TIADA RISIKO, HANYA ILMU YANG BERMANFAAT UNTUK ANDA PELAJARI!

Jadi, jangan buang masa lagi. Upgrade bisnes anda untuk tahun 2020 dengan memiliki kedai online anda sendiri.

Klik Daftar Sekarang untuk dapatkan tiket Workshop Ecommerce Masterclass yang berharga 399 250 sahaja

TIADA MASA NAK DATANG KE WORKSHOP DAN INGIN BELAJAR SECARA ONLINE?

Image

SOALAN LAZIM

Kita akan gunakan sistem Shoppegram. Shoppegram ini adalah satu sistem ecommerce untuk membantu usawahan bina kedai online mereka sendiri dengan mudah. Tak payah pening-pening nak kena belajar benda-benda teknikal. Upload produk, setup kedai dan boleh terus berniaga. Shoppegram ini dibina sendiri oleh team saya sejak tahun 2015.

Maklumat lanjut berkaitan features & pakej Shoppegram boleh klik link ini.

E-commerce Masterclass ini tidak termasuk dengan pakej website (langganan Shoppegram Basic RM349 setahun). Jika anda perlukan custom domain, boleh dapatkan domain dari RM40-RM120 bergantung kepada jenis domain (.com/.com.my/.my etc).

Bayaran tahunan adalah untuk langganan Shoppegram dan custom domain (jika ada).

Boleh! Anda tak perlu risau kerana module ini telah pun dilaksanakan secara offline (workshop) di mana lebih 100 peserta workshop terdiri dari segenap lapisan umur telah berjaya menyiapkan website mereka tanpa sebarang pengetahuan teknikal.

Support melalui program Shoppegram's Community anda boleh dapatkan di Facebook Group kami setiap hari

Boleh, takde masalah. Boleh daftar Online Course E-commerce Masterclass kami. Nanti Cik akan dapat video panduan lengkap dari A-Z cara nak setup website E-commerce menggunakan sistem Shoppegram.Klik sini

Jika anda masih ada sebarang soalan, boleh terus Whatsapp kami dengan klik butang ini Whatsapp kami

PENAFIAN: Segala maklumat yang dikongsikan adalah penyelidikan pengalaman dan perkongsian kami sendiri. Maklumat-maklumat yang diberikan tidak menjanjikan dan menjamin jualan juta-juta secara serta merta pembaca kerana ini adalah salah satu alternatif panduan untuk membina website e-commerce pembaca. Jika nak terus tingkatkan jualan e-commerce maka pembaca perlu tambah lagi pengetahuan di dalam aspek marketing untuk website e-commerce. E-commerce Masterclass ini, Shoppegram Commerce PLT adalah entiti-entiti yang tiada kena mengena dengan Whatsapp. Facebook Ads, Instagram Ads, Facebook, Instagram dan Whatsapp adalah milik Facebook Inc.