VIDEO PANDUAN ECOMMERCE MALAYSIA 2021

Khusus Untuk Peniaga Online Yang Nak Tingkatkan Jualan 5-6 Angka Sebulan.
Satu-satunya Video Panduan Untuk Anda Gandakan Jualan 100% Automatik Dengan Ecommerce

Gandakan Jualan 100% Automatik Dengan Ecommerce

Tonton video di bawah untuk maklumat lanjut tentang Ecommerce Masterclass.

Lebih 2730+ Peserta Berdaftar

Kemungkinan Ini Adalah Video Panduan Ecommerce Yang Paling Kontroversi Untuk Tahun 2021...

Image
Image

Wahai Usahawan,

Jika jualan bisnes anda masih lagi sendu, dan anda nak tingkatkan jualan 5-6 angka sebulan maka mungkin video panduan ini adalah yang paling bermakna dalam perjalanan bisnes anda.

Ini adalah sebabnya...

Hi, nama saya Lutfi Azhar. Pada tahun 2013, saya bekerja sebagai seorang web developer dan juga peniaga online. Jadi pada masa tu banyaklah yang berniaga menggunakan Facebook, Instagram, Whatsapp dan sebagainya.

Memang best berniaga online ni sebab mudah tak payah jumpa customer pun boleh buat sales. Tapi dalam bisnes tak semuanya indah kan?

Ramai yang mengadu berkenaan dengan masalah penat nak layan secara  manual karenah customer sorang-sorang. Sentiasa kena reply whatsapp, lambat reply nanti dah tak berminat. Nak check payment lagi, nak uruskan order, uruskan staff, nak buat marketing dan macam-macam lagi lah.

Jadi saya terfikir, macam mana kalau saya bina satu sistem dimana semua orang boleh gunakan hanya dengan masukkan je produk, setup dan terus boleh buat jualan dalam masa tak sampai satu hari!

Idea sistem yang saya impikan ini saya dan team berjaya lancarkan pada bulan Ogos 2019 selepas mengambil masa hampir lebih 5 tahun untuk dibina. Sistem ini dinamakan Shoppegram.

Shoppegram adalah satu sistem untuk membantu usahawan membina sendiri kedai online (ecommerce) mereka dengan pantas dan mudah.

Alhamdulillah, dalam masa tak sampai 1 tahun dipasaran,  lebih 5000+ kedai online yang telah dibina sendiri oleh usahawan dengan sistem Shoppegram dan dah ramai di antara mereka yang dah berjaya menjana pendapatan...

5 HINGGA 6 ANGKA SEBULAN!

Yang paling bestnya semua jualan ini dilakukan secara 100% AUTOMATIK menggunakan E-commerce tanpa perlu melayan prospek secara manual seperti menggunakan  Whatsapp, FB Messenger atau PM.

Pada mulanya kami fikir sistem ini hanya sesuai untuk membantu orang yang belum onlinekan bisnes mereka sahaja.

Tetapi setelah ramai yang join rupa-rupanya sistem ini juga dapat membantu mereka yang...

  • STUCK tak dapat tingkatkan jualan lebih RM30,000 sebulan sebab tak mampu reply prospek secara MANUAL.

  • SUSAH dan PENING nak buat website e-commerce yang boleh jana jualan 5-6 angka sebulan.

  • KEKURANGAN MODAL kerana kos bina website e-commerce yang mahal dan belum tentu boleh menjana jualan 5-6 angka sebulan

  • Masih belum jumpa sistem yang LENGKAP dengan harga berpatutan dan MUDAH untuk digunakan.

  • WANG HANGUS dan banyak MASA terbuang akibat web developer lari dan website e-commerce tak siap.


Dan banyak lagi. Sesuai untuk semua peringkat bisnes. Tak kisah bisnes baru atau yang dah bertahun di bina. Sistem Shoppegram ini insyaAllah dapat membantu menaikkan jualan bisnes anda.

Bagaimanapun, jika anda masih ragu-ragu, biar kami buktikan!

Lebih Dari RM272k Jualan Dalam Masa
Tak Sampai 2 Bulan!

Image

Siapa Yang Perlu Dapatkan Video Panduan Ini?

  • Adakah anda menjalankan perniagaan dropship dan ingin melihat sales masuk bertalu-talu bila bangun pagi?

  •  Adakah anda adalah seorang founder atau mempunyai produk sendiri dan ingin melihat pelanggan repeat order 24 jam setiap hari tanpa perlu melayan secara manual 24 jam?

  • Adakah anda seorang salesman yang memerlukan lebih banyak leads setiap hari tanpa perlu keluar rumah dan membazir masa duduk di kaki lima mengedar flyers?

  • Adakah anda seorang coach atau trainer yang menjual produk atau servis digital dan ingin launch sales page dengan mudah dan pantas?

  • Adakah anda menjual produk F&B dan ingin memudahkan pelanggan menempah dan membuat pembayaran terus tanpa perlu whatsapp sorang-sorang?

  • Adakah anda seorang ejen dan ingin buat jualan online secara 100% automatik tanpa membazirkan masa anda melayan prospek hari-hari secara manual?


Jika jawapan anda adalah "YA" untuk salah satu soalan di atas, anda WAJIB dapatkan video panduan ini.

2730+ Usahawan Telah Dapatkan Video Panduan Ini

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Video panduan ini adalah sebuah panduan dalam bentuk video step-by-step yang mudah difahami dan diaplikasi terus oleh semua orang kerana ianya mengandungi penerangan secara terperinci langkah demi langkah. 

Video panduan ini bukanlah hanya daripada teori semata-mata yang kami cedok atau tiru dari mana-mana sifu yang ada.

Tetapi ini adalah hasil dari gabungan pengalaman kami sebagai profesional website developer dan juga pengalaman kami yang secara langsung menjual produk fizikal seperti produk fesyen, gadget, dan FnB. 

Jadi Mengapa Video Panduan Ini Adalah Satu-satuuunya Video Panduan Ecommerce Terbaik Yang Pernah Wujud?

Satu perkataan yang paling mudah untuk menggambarkan kenyataan kami di atas adalah,

"We walk the talk!"

Yang bermaksud "kami sendiri buat apa yang kami cakap" bukan hasil dari cedok sana cedok sini dan jual panduan pada orang ramai.

Kami juga berniaga menjual barang atau servis seperti anda terus kepada pembeli di luar sana jadi kami terlebih dahulu yang telah menghabiskan ribuan ringgit semata-mata untuk mendapatkan hasil yang memberangsangkan sehingga 5 - 6 angka pendapatan.

Image

Liputan media Berita Harian pada 3 Mac 2020

Image

Order masuk secara automatik 100%!

Image

Jualan setakat 10hb Sept untuk website baru.

Image

Perbelanjaan kos iklan untuk salah satu perniagaan kami

Kami telah menebas hutan, belukar dan semak samun untuk membuat laluan yang mudah kepada anda bagi mengikut jejak langkah kami.

Sebab itu kami telah sediakan video panduan ini yang mana anda dapat belajar dan mendapatkan tips-tips yang tepat dan proven bagi memudahkan proses pembinaan website ecommerce anda yang dapat memberi impak yang tinggi apabila dilancarkan kelak.

Apa Yang Anda Akan Belajar Dalam
Ecommerce Masterclass Ini?

  • E-commerce Marketplace vs Retail
  • E-commerce Gameplan
  • E-commerce Setup Overview
  • Pengenalan kepada Canva
  • Cara design logo website
  • Cara membuat banner website
  • Cara membuat katalog website
  • Cara mendaftar akaun trial Shoppegram
  • Penetapan produk
    • Physical products
    • Product variants
    • Product options
    • Image Gallery
    • Digital Products
    • Personalize shipping
    • Product SEO
    • Product categories
    • Related products
  • Payment gateway
  • Cara setup Securepay
  • Payment options setup
  • Payment COD & Manual transfer
  • Tampin themes
  • Menu setup
  • Hartamas themes
  • Basic page
  • Pengenalan kepada Sales page
  • Cara bina landing page guna Shoppegram drag & drop page builder
  • General
  • Location
  • Shipping
  • Shipping carriers
  • Email templates
  • Account
  • Orders
  • Cara beli domain
  • Cara point domain
  • Cara set custom domain
  • Facebook Pixel Overview & Funnel Analysis
  • Facebook pixel setup

Video Panduan Ini Sesuai Ke Untuk Anda?

Ya kami tahu anda sedang memikirkan hal yang sebegini...

Suara kecil di dalam diri anda mesti terfikir benda-benda yang macam...

"Semua ni nampak macam menarik tapi bisnes saya lain dan benda ni tak akan berhasil pada perniagaan saya..."

"Alaa bisnes aku dah ok sekarang boleh buat duit jugak tak ada masalah pun..."

"Kalau aku tak pakai e-commerce pun boleh je jana jualan 5 angka sebulan baik aku fokus kat benda yang aku tahu je..."

YA! kami tak nafikan kebenaran suara kecil anda tu, tapi....

Biar kami ingatkan anda semula tentang kisah benar yang berlaku sebelum tahun 2008 yang mana pada ketika itu semua orang yang mempunyai lot kedai fizikal sedang dibuai mimpi dengan sales hingga 6 angka sebulan.

Kebanyakkan peniaga ketika itu masih lagi dalam zon selesa apabila perniagaan online baru nak berkembang ketika itu sehingga ada yang mengatakan...

"perniagaan online ini semua scam tak payah buat la.. mengarut!"

"Mana ada orang nak beli baju duduk dari rumah je tahu-tahu baju sampai"

"Malas lah nak belajar benda baru.. bisnes aku dah ok sekarang ni buat apa nak susah-susah buat online..."

Kini dah tahun 2020...

Kita boleh lihat bukti apa yang berlaku. Banyak lot-lot kedai kosong tidak berpenghuni dan dahulu mereka yang tidak turut sama dalam bisnes online pun terpaksa gulung tikar.

Dengan kemunculan benda-benda baru seperti marketplace, E-commerce retail, dropship dan banyak lagi menyukarkan lagi keadaan perniagaan brick and motar yang ada sekarang.

Ini adalah pengajaran bagi kita semua yang mana kalau kita tak mahu berubah dan takut nak belajar benda baru sebenarnya itu akan membunuh bisnes kita.

Jadi sebab itu...

Video panduan ini adalah satu-satunya langkah proaktif yang perlu anda ambil untuk mula belajar tentang dunia e-commerce dan bagaimana untuk menjimatkan masa anda untuk setup satu website e-commerce dan boleh mula dengan cepat. 

Ini Yang Anda Harus Lakukan Seterusnya...

Seperti yang telah kami jelaskan di atas, video panduan ini adalah panduan berbentuk video yang mana anda akan dapat belajar cara nak setup website ecommerce menggunakan sistem Shoppegram. 

Website Ecommerce boleh siap tak sampai 1 hari!

Panduan ini hanyalah sekali bayaran sahaja tiada bayaran bulanan atau tambahan yang lain.

Bukan itu sahaja...anda juga akan dapat 4 BONUS PERCUMA ini:

Image

BONUS #1 - PERCUMA panduan video Facebook Pixel Analysis & cara setup Facebook Pixel yang betul.

Image

BONUS #2 - PERCUMA group support Shoppegram's Community untuk membantu anda dari segi troubleshoot dan teknikal support.

Image

BONUS #3 - PERCUMA E-book lubuk magnet trafik percuma, trafik berbayar dan 10 tips pengiklanan berbayar yang anda boleh praktikkan sekarang.

Image

BONUS #4 - PERCUMA akses 14 hari untuk menggunakan sistem Shoppegram bagi membina website E-commerce anda.

ANTARA HASIL WEBSITE YANG DIBINA SENDIRI
OLEH PESERTA ECOMMERCE MASTERCLASS

Apa Itu Shoppegram?

*Video demo setup website ecommerce guna Shoppegram

Shoppegram adalah sebuah platform untuk bina website ecommerce dengan mudah tanpa pengetahuan teknikal.

YA, BETUL!

Website ecommerce anda boleh siap tak sampai sehari dengan menggunakan platform Shoppegram.

  • Tak perlu install server
  • Tak perlu beli hosting
  • Tak perlu risau pasal bandwidth
  • Tak perlu risau pasal security website
  • Tak perlu fikirkan hal-hal teknikal

Core Features Shoppegram

Image

Drag and Drop Page Builder

Bina sales page atau landing page dengan mudah hanya drag & drop sahaja.

Image

High Converting Checkout

Fungsi checkout yang mudah dan sesuai untuk pengguna di Malaysia dan terbukti memudahkan untuk pembeli yang kurang mahir membeli melalui ecommerce.

Image

Social Proof Notifications

Fungsi untuk menambah keyakinan prospek baru untuk membeli di website anda.

Image

Upsell & Bump Offer

Fungsi built-in marketing tools untuk menambah nilai jualan melalui sistem Checkout Shoppegram.

Image

Built-in Fulfillment

Fungsi penghantaran yang telah diintegrasi didalam Shoppegram lengkap dengan sistem seperti Sendparcel, Delyva & MyParcelAsia.

Image

Facebook Pixel & Google Tag Manager

Fungsi tracking yang advanced dan mudah digunakan untuk membaca data website anda atau membuat remarketing dengan mudah.

Image

Order Management

Fungsi pengurusan order yang lengkap dan mudah digunakan beserta status untuk update pengguna secara automatik.

Image

Inventory Management

Fungsi pengurusan inventori untuk menguruskan produk fizikal, produk digital atau servis.

Image

Customer Management

Fungsi pengurusan data pelanggan di mana anda boleh menguruskan & membuat database marketing.

Masih Ragu-ragu?
Tak Perlu Risau Lagi Dengan Jaminan Kami

Image

Website Siap 100%

Website anda akan siap 100% jika anda ikuti panduan ini dan aplikasikan terus untuk bisnes anda.

Image

Bantuan Teknikal

Anda stuck dan perlukan bantuan teknikal? Team teknikal kami sedia membantu anda pada waktu bekerja dari hari Isnin-Jumaat 9 pagi - 6 petang. Boleh emailkan kepada kami atau mesej sahaja dalam group FB kami.

Image

100% Money Back

100% Money Back Return Guarantee! Jika anda tidak berpuas hati dengan online course ini, anda boleh minta refund 100% dalam masa 14 hari. Ya betul!

Yuran pendaftaran Ecommerce Masterclass I

RM79

Image
Image

TIADA RISIKO, HANYA ILMU YANG BERMANFAAT UNTUK ANDA PELAJARI!

Jadi, jangan buang masa lagi. Upgrade bisnes anda untuk tahun 2020 dengan memiliki kedai online anda sendiri. Klik Daftar Sekarang

Soalan Lazim

Kita akan gunakan sistem Shoppegram. Shoppegram ini adalah satu sistem ecommerce untuk membantu usawahan bina kedai online mereka sendiri dengan mudah. Tak payah pening-pening nak kena belajar benda-benda teknikal. Upload produk, setup kedai dan boleh terus berniaga. Shoppegram ini dibina sendiri oleh team saya sejak tahun 2015.

Link untuk akses ke E-commerce Masterclass kami akan dihantar melalui email. Anda boleh menyemak email anda selepas pendaftaran berjaya dibuat. Jika anda masih tidak menerima sebarang email dari kami, anda boleh menyemak di bahagian Spam/Promotion. Sebarang masalah teknikal, boleh terus email kepada [email protected] untuk dibantu oleh team support teknikal kami.

Minta maaf, anda tidak boleh membuat urusan jual beli menggunakan akaun trial untuk mengelakkan isu scam. Akaun trial ini khas digunakan untuk mempelajari cara membina website E-commerce sahaja.

Ya, anda akan mendapat website yang sama seperti yang anda telah bina semasa menggunakan akaun trial.

Boleh, tiada masalah. Video panduan kami ini lengkap dari A-Z cara untuk membina website E-commerce. Pastikan anda follow video panduan step by step sahaja.

Bayaran online course E-commerce Masterclass kami ini adalah sekali sahaja seumur hidup kecuali jika anda melanggan mana-mana pakej dengan Shoppegram, barulah anda perlu buat pembayaran sekali sahaja setahun bergantung kepada pakej yang anda langgan.

Boleh, tiada masalah. Cuma sebarang urusan jual beli sahaja tidak dapat dilakukan untuk mengelakkan isu scam.

Minta maaf, tak boleh. Untuk akaun trial, anda cuma akan dapat sub-domain percuma sahaja daripada kami. Hanya Pakej Standard dan ke atas sahaja yang boleh menggunakan domain sendiri.

Jika bisnes anda sesuai menggunakan sistem Shoppegram, anda boleh melanggan mana-mana pakej yang ditawarkan oleh kami selepas tamat tempoh akaun trial. Boleh klik link dibawah untuk dapatkan maklumat lanjut berkenaan pakej

Maklumat Pakej

Jika anda masih ada sebarang soalan, boleh terus Whatsapp kami dengan klik butang ini Whatsapp kami

PENAFIAN: Segala maklumat yang dikongsikan adalah penyelidikan pengalaman dan perkongsian kami sendiri. Maklumat-maklumat yang diberikan tidak menjanjikan dan menjamin jualan juta-juta secara serta merta pembaca kerana ini adalah salah satu alternatif panduan untuk membina website e-commerce pembaca. Jika nak terus tingkatkan jualan e-commerce maka pembaca perlu tambah lagi pengetahuan di dalam aspek marketing untuk website e-commerce. E-commerce Masterclass ini, Shoppegram Commerce PLT adalah entiti-entiti yang tiada kena mengena dengan Whatsapp. Facebook Ads, Instagram Ads, Facebook, Instagram dan Whatsapp adalah milik Facebook Inc.