E-COMMERCE MASTERCLASS FAMA

Khusus Untuk Bisnes F&B Yang Nak Onlinekan & Tingkatkan Jualan 5-6 Angka Sebulan.
Onlinekan Bisnes & Gandakan Jualan 100% Automatik Dengan Ecommerce

Gandakan Jualan 100% Automatik Dengan Ecommerce

Tonton video di bawah untuk maklumat lanjut tentang Ecommerce Masterclass FAMA

Lebih 6500+ Kedai Online Yang Dibina Sendiri Oleh Usahawan

Datang pagi, petang website dah live.

Tonton video di bawah untuk lihat maklum balas peserta workshop sebelum ini.

Wahai Usahawan,

Jika anda masih lagi belum onlinekan bisnes anda dan belum jumpa lagi cara untuk tingkatkan jualan 5-6 angka sebulan maka mungkin kursus yang disediakan oleh pihak FAMA ini bakal menjadi satu titik perubahan dalam bisnes anda. Ini adalah sebabnya...

Hai, nama saya Lutfi Azhar. Pada tahun 2013, saya bekerja sebagai seorang web developer dan juga peniaga online. Jadi pada masa tu banyaklah yang berniaga menggunakan Facebook, Instagram, Whatsapp dan sebagainya.

Memang best berniaga online ni sebab mudah tak payah jumpa customer pun boleh buat sales. Tapi dalam bisnes tak semuanya indah kan?

Ramai yang mengadu berkenaan dengan masalah penat nak layan secara  manual karenah customer sorang-sorang. Sentiasa kena reply whatsapp, lambat reply nanti dah tak berminat. Nak check payment lagi, nak uruskan order, uruskan staff, nak buat marketing dan macam-macam lagi lah.

Jadi saya terfikir, macam mana kalau saya bina satu sistem dimana semua orang boleh gunakan hanya dengan masukkan je produk, setup dan terus boleh buat jualan dalam masa tak sampai satu hari!

Idea sistem yang saya impikan ini saya dan team berjaya lancarkan pada bulan Ogos 2019 selepas mengambil masa hampir lebih 5 tahun untuk dibina. Sistem ini dinamakan Shoppegram.

Shoppegram adalah satu sistem untuk membantu usahawan BELAJAR dan BINA sendiri bisnes online mereka dengan menggunakan ecommerce.

Alhamdulillah, dalam masa tak sampai 1 tahun dipasaran,  lebih 5000+ kedai online yang telah dibina sendiri oleh usahawan dengan sistem Shoppegram dan dah ramai di antara mereka yang dah berjaya menjana pendapatan...

5 HINGGA 6 ANGKA SEBULAN!

Yang paling bestnya semua jualan ini dilakukan secara 100% AUTOMATIK menggunakan website Ecommerce tanpa perlu melayan prospek secara manual seperti menggunakan  Whatsapp, FB Messenger atau PM.

Lebih Dari RM272k Jualan Dalam Masa
Tak Sampai 2 Bulan!

Image

Siapa Yang Perlu Dapatkan Video Panduan Ini?

 

  •  Adakah anda adalah seorang founder atau mempunyai produk sendiri dan ingin melihat pelanggan repeat order 24 jam setiap hari tanpa perlu melayan secara manual 24 jam?
  • Adakah anda seorang usahawan dibawah FAMA yang ingin meningkatkan jualan untuk tahun 2021 secara online.?
  • Adakah anda sedang bergelut untuk bina website dengan pantas dan mudah bagi meningkatkan branding produk anda?


Jika jawapan anda adalah "YA" untuk salah satu soalan di atas, anda WAJIB dapatkan video panduan ini.

Lebih 6500+ kedai online yang telah dibina sendiri oleh usahawan.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Workshop Ecommerce Masterclass ini adalah sebuah workshop yang mudah difahami dan diaplikasi terus oleh semua orang kerana ianya sesuai untuk beginner dan penerangan diberikan secara terperinci dan praktikal langkah demi langkah.

Workshop ini bukanlah hanya daripada teori semata-mata yang kami cedok atau tiru dari mana-mana sifu yang ada.

Tetapi ini adalah hasil dari gabungan pengalaman kami sebagai profesional website developer dan juga pengalaman kami yang secara langsung menjual produk F&B, gajet, digital, servis dan lain-lain.

Jadi Mengapa Anda Wajib Join Workshop Ecommerce Masterclass FAMA ini??

Satu perkataan yang paling mudah untuk menggambarkan kenyataan kami di atas adalah,

"We walk the talk!"

Yang bermaksud "kami sendiri buat apa yang kami cakap" bukan hasil dari cedok sana cedok sini dan jual panduan pada orang ramai.

Kami juga berniaga online bisnes F&B dan kami terlebih dahulu yang telah menghabiskan ribuan ringgit semata-mata untuk mendapatkan hasil yang memberangsangkan sehingga 5 - 6 angka pendapatan.

Image

Liputan media Berita Harian pada 3 Mac 2020

Image

Order masuk secara automatik 100%!

Image

Jualan setakat 10hb Sept untuk website baru.

Image

Perbelanjaan kos iklan untuk salah satu perniagaan kami

Kami telah menebas hutan, belukar dan semak samun untuk membuat laluan yang mudah kepada anda bagi mengikut jejak langkah kami.

Sebab itu kami telah sediakan satu platform yang mana anda dapat belajar dan mendapatkan tips-tips yang tepat dan proven bagi memudahkan proses pembinaan website ecommerce anda yang boleh menjual secara automatik setiap hari.

Apakah Modul Utama Yang Anda Akan Dapat Belajar Dalam Ecommerce Masterclass FAMA Ini?

  • E-commerce Marketplace vs Retail
  • E-commerce Gameplan
  • E-commerce Setup Overview
  • Pengenalan kepada Canva
  • Cara design logo website
  • Cara membuat banner website
  • Cara membuat katalog website
  • Cara mendaftar akaun trial Shoppegram
  • Penetapan produk
    • Physical products
    • Product variants
    • Product options
    • Image Gallery
    • Digital Products
    • Personalize shipping
    • Product SEO
    • Product categories
    • Related products
  • Payment gateway
  • Cara setup Securepay
  • Payment options setup
  • Payment COD & Manual transfer
  • Tampin themes
  • Menu setup
  • Hartamas themes
  • Basic page
  • Pengenalan kepada Sales page
  • Cara bina landing page guna Shoppegram drag & drop page builder
  • General
  • Location
  • Shipping
  • Shipping carriers
  • Email templates
  • Account
  • Orders
  • Cara beli domain
  • Cara point domain
  • Cara set custom domain
  • Facebook pixel overview & funnel analysis
  • Facebook pixel setup
  • Cara untuk membuat iklan prospecting yang berkesan
  • Bagaimana cara untuk menetapkan bajet iklan
  • Cara menetapkan lokasi berdasarkan audiens sasaran
  • Bagaimana cara untuk memilih interest yang sesuai?
  • Automatic placement vs Manual placement?
  • Struktur setup Ad set

Workshop Ini Sesuai Ke Untuk Anda?

Ya kami tahu anda sedang memikirkan hal yang sebegini...

Suara kecil di dalam diri anda mesti terfikir benda-benda yang macam...

"Semua ni nampak macam menarik tapi bisnes saya lain dan benda ni tak akan berhasil pada perniagaan saya..."

"Alaa bisnes aku dah ok sekarang boleh buat duit jugak tak ada masalah pun..."

"Kalau aku tak pakai e-commerce pun boleh je jana jualan 5 angka sebulan baik aku fokus kat benda yang aku tahu je..."

YA! kami tak nafikan kebenaran suara kecil anda tu, tapi....

Biar kami ingatkan anda semula tentang kisah benar yang berlaku sebelum tahun 2008 yang mana pada ketika itu semua orang yang mempunyai lot kedai fizikal sedang dibuai mimpi dengan sales hingga 6 angka sebulan.

Kebanyakkan peniaga ketika itu masih lagi dalam zon selesa apabila perniagaan online baru nak berkembang ketika itu sehingga ada yang mengatakan...

"perniagaan online ini semua scam tak payah buat la.. mengarut!"

"Mana ada orang nak beli baju duduk dari rumah je tahu-tahu baju sampai"

"Malas lah nak belajar benda baru.. bisnes aku dah ok sekarang ni buat apa nak susah-susah buat online..."

Kini dah kita dah hampir masuk ke tahun 2021...

Kita boleh lihat apa yang telah berlaku. Banyak lot-lot kedai kosong tidak berpenghuni dan dahulu mereka yang tidak turut sama dalam bisnes online pun terpaksa gulung tikar.

Dengan kemunculan benda-benda baru seperti marketplace, E-commerce retail, dropship dan banyak lagi menyukarkan lagi keadaan perniagaan brick and motar yang ada sekarang.

Ini adalah pengajaran bagi kita semua yang mana kalau kita tak mahu berubah dan takut nak belajar benda baru sebenarnya itu akan membunuh bisnes kita.

Jadi sebab itu...

Workshop Ecommerce Masterclass yang di sponsor penuh oleh pihak FAMA ini adalah satu-satunya langkah proaktif yang perlu anda ambil untuk mula belajar tentang dunia e-commerce dan bagaimana untuk menjimatkan masa anda untuk setup satu website e-commerce dan boleh mulakan dengan cepat.

Ini Yang Anda Harus Lakukan Seterusnya...

Seperti yang telah kami jelaskan di atas, workshop fizikal 1 hari ini anda akan dapat belajar cara nak setup website ecommerce menggunakan sistem Shoppegram khusus untuk bisnes F&B. Datang pagi, petang website dah live dan boleh terus terima pembayaran!

 

Selain dari workshop satu hari ini, anda juga akan dapat 4 BONUS PERCUMA ini:

Image

Bonus #1

Langganan 12 Bulan Pakej Standard Shoppegram

Tidak perlu untuk beli domain, segalanya telah lengkap dengan sistem Shoppegram. Sesuai untuk usahawan kerana boleh fokus lebih masa terhadap Marketing bagi tingkatkan jualan.

Image

Bonus #2

Video Panduan E-commerce Masterclass

Percuma video panduan Ecommerce Masterclass untuk ulangkaji segala pembelajaran yang telah dipelajari didalam workshop pada bila-bila masa dan dimana sahaja selagi ada internet.

Image

Bonus #3

Video Panduan Facebook Ads Conversion

Dalam memastikan kejayaan dengan E-commerce ni, trafik adalah elemen yang paling penting dan bagi membantu usahawan mendapatkan trafik yang tinggi, kami sertakan sekali panduan pengiklanan Facebook khusus untuk E-commerce.

Image

Bonus #4

Ebook Panduan Stuktur Sales Page Ecommerce Yang Convert

Salah satu lagi elemen penting untuk membuat jualan adalah dengan menggunakan Sales page. Panduan untuk membuat sales page yang convert juga disertakan bagi memudahkan usahawan-usahawan mempercepatkan proses membuat sales page.

Image

Bonus #5

2x Sesi Zoom Live Bersama Pakar Ecommerce Selepas Workshop

Sesi live 2 kali selepas workshop akan bantu usahawan untuk memperbaiki website ecommerce mereka supaya lebih berkualiti dan lebih tinggi peraatusan untuk prospek membeli di website masing-masing.

Image

Bonus #6

Akses Percuma Facebook Group Support Shoppegram's Community

Akses percuma ke group Shoppegram Community bagi bantuan untuk segala permasalahan dan pertanyaan mengenai E-commerce dan Shoppegram.

ANTARA HASIL WEBSITE YANG DIBINA SENDIRI
OLEH PESERTA ECOMMERCE MASTERCLASS FAMA

Yuran pendaftaran Ecommerce Masterclass FAMA

RM1,400

Apa Itu Shoppegram?

*Video demo setup website ecommerce guna Shoppegram

Shoppegram adalah sebuah platform untuk bina website ecommerce dengan mudah tanpa pengetahuan teknikal.

YA, BETUL!

Website ecommerce anda boleh siap tak sampai sehari dengan menggunakan platform Shoppegram.

  • Tak perlu install server
  • Tak perlu beli hosting
  • Tak perlu risau pasal bandwidth
  • Tak perlu risau pasal security website
  • Tak perlu fikirkan hal-hal teknikal

Core Features Shoppegram

Image

Drag and Drop Page Builder

Bina sales page atau landing page dengan mudah hanya drag & drop sahaja.

Image

High Converting Checkout

Fungsi checkout yang mudah dan sesuai untuk pengguna di Malaysia dan terbukti memudahkan untuk pembeli yang kurang mahir membeli melalui ecommerce.

Image

Social Proof Notifications

Fungsi untuk menambah keyakinan prospek baru untuk membeli di website anda.

Image

Upsell & Bump Offer

Fungsi built-in marketing tools untuk menambah nilai jualan melalui sistem Checkout Shoppegram.

Image

Built-in Fulfillment

Fungsi penghantaran yang telah diintegrasi didalam Shoppegram lengkap dengan sistem seperti Sendparcel, Delyva & MyParcelAsia.

Image

Facebook Pixel & Google Tag Manager

Fungsi tracking yang advanced dan mudah digunakan untuk membaca data website anda atau membuat remarketing dengan mudah.

Image

Order Management

Fungsi pengurusan order yang lengkap dan mudah digunakan beserta status untuk update pengguna secara automatik.

Image

Inventory Management

Fungsi pengurusan inventori untuk menguruskan produk fizikal, produk digital atau servis.

Image

Customer Management

Fungsi pengurusan data pelanggan di mana anda boleh menguruskan & membuat database marketing.

Masih Ragu-ragu?
Tak Perlu Risau Lagi Dengan Jaminan Kami

Image

Website Siap 100%

Website anda akan siap 100% jika anda fokus dengan tenaga pengajar ketika sesi pembelajaran di dalam workshop. Datang pagi, petang website anda dah live dan boleh terus terima pembayaran.

Image

Bantuan Teknikal

Anda stuck dan perlukan bantuan teknikal? Team teknikal kami sedia membantu anda pada waktu bekerja dari hari Isnin-Jumaat 9 pagi - 6 petang. Boleh emailkan kepada kami atau mesej sahaja dalam group FB kami.

TIADA RISIKO, HANYA ILMU YANG BERMANFAAT UNTUK ANDA PELAJARI!


Jadi, jangan buang masa lagi. Upgrade bisnes anda untuk tahun 2020 dengan
memiliki kedai online anda sendiri.
Klik Daftar Sekarang

Yuran pendaftaran Ecommerce Masterclass FAMA

RM1,400

Soalan Lazim

Kita akan gunakan sistem Shoppegram. Shoppegram ini adalah satu sistem ecommerce untuk membantu usawahan bina kedai online mereka sendiri dengan mudah. Tak payah pening-pening nak kena belajar benda-benda teknikal. Upload produk, setup kedai dan boleh terus berniaga. Shoppegram ini dibina sendiri oleh team saya sejak tahun 2015.

Link untuk akses ke E-commerce Masterclass kami akan dihantar melalui email. Anda boleh menyemak email anda selepas pendaftaran berjaya dibuat. Jika anda masih tidak menerima sebarang email dari kami, anda boleh menyemak di bahagian Spam/Promotion. Sebarang masalah teknikal, boleh terus email kepada hello@shoppegram.com untuk dibantu oleh team support teknikal kami.

Minta maaf, anda tidak boleh membuat urusan jual beli menggunakan akaun trial untuk mengelakkan isu scam. Akaun trial ini khas digunakan untuk mempelajari cara membina website E-commerce sahaja.

Ya, anda akan mendapat website yang sama seperti yang anda telah bina semasa menggunakan akaun trial.

Boleh, tiada masalah. Video panduan kami ini lengkap dari A-Z cara untuk membina website E-commerce. Pastikan anda follow video panduan step by step sahaja.

Bayaran online course E-commerce Masterclass kami ini adalah sekali sahaja seumur hidup kecuali jika anda melanggan mana-mana pakej dengan Shoppegram, barulah anda perlu buat pembayaran sekali sahaja setahun bergantung kepada pakej yang anda langgan.

Boleh, tiada masalah. Cuma sebarang urusan jual beli sahaja tidak dapat dilakukan untuk mengelakkan isu scam.

Minta maaf, tak boleh. Untuk akaun trial, anda cuma akan dapat sub-domain percuma sahaja daripada kami. Hanya Pakej Standard dan ke atas sahaja yang boleh menggunakan domain sendiri.

Jika bisnes anda sesuai menggunakan sistem Shoppegram, anda boleh melanggan mana-mana pakej yang ditawarkan oleh kami selepas tamat tempoh akaun trial. Boleh klik link dibawah untuk dapatkan maklumat lanjut berkenaan pakej

Maklumat Pakej

Jika anda masih ada sebarang soalan, boleh terus Whatsapp kami dengan klik butang ini Whatsapp kami

PENAFIAN: Segala maklumat yang dikongsikan adalah penyelidikan pengalaman dan perkongsian kami sendiri. Maklumat-maklumat yang diberikan tidak menjanjikan dan menjamin jualan juta-juta secara serta merta pembaca kerana ini adalah salah satu alternatif panduan untuk membina website e-commerce pembaca. Jika nak terus tingkatkan jualan e-commerce maka pembaca perlu tambah lagi pengetahuan di dalam aspek marketing untuk website e-commerce. E-commerce Masterclass ini, Shoppegram Commerce PLT adalah entiti-entiti yang tiada kena mengena dengan Whatsapp. Facebook Ads, Instagram Ads, Facebook, Instagram dan Whatsapp adalah milik Facebook Inc.