Image

Workshop Lengkap Kuasai Ilmu Game Plan eCommerce 7 Angka

Kuasai 5 komponen wajib mahir untuk setiap usahawan yang nak buat jualan 7 angka dengan eCommerce

24 Julai 2021 - Sabtu

Modul teknikal
(9 pagi - 1 petang)

 

27 Julai 2021 - Selasa

Modul taktikal
(9 malam - 11 malam)


28 Julai 2021 - Rabu

Modul taktikal
(9 malam - 11 malam)

 

Tempat: Zoom

Nak Belajar Bagaimana Cara Nak Buat Website eCommerce Dengan Lebih Mudah, Convert Lebih Banyak Trafik Kepada Jualan & Buat Customer Repeat Membeli Berkali-kali?

Image
Image
Image

Masalah usahawan dengan eCommerce...

Image

Susah nak buat website yang boleh menjual sebab terlalu teknikal.

Image

Tak tahu nak letak konten apa untuk dalam website untuk yakinkan prospek membeli.

Image

Tak faham asas & strategi iklan yang betul khusus untuk eCommerce.

Image

Tak yakin eCommerce boleh buat jualan dengan produk yang margin rendah.

Image

Banyak sangat platform di pasaran dengan 1001 features yang terlalu advance.

Image

Tak tahu cara yang betul untuk troubleshoot dan analisa data penting eCommerce.

Image

Hi, saya Lutfi Azhar,

  • Berpengalaman dalam web development, branding dan digital marketing sejak tahun 2009.

  • Berpengalaman membangunkan jenama sendiri dari 0 hingga ke 7 angka dalam masa tak sampai 1 tahun di pasaran.

  • Berpengalaman menguruskan client yang membuat jualan 3-5 juta setahun dengan eCommerce.

  • Berpengalaman membuat kempen pemasaran untuk pelbagai niche produk seperti F&B, fesyen, digital, health & beauty dan juga lifestyle.

  • Certified Shopify Expert Malaysia (Top 3 global eCommerce platform) sejak tahun 2019.

Kebanyakan usahawan tak berjaya buat jualan di website kerana...

Image

Mereka terlalu fokus kepada hal-hal teknikal seperti hosting dan fungsi2 advance yang tak perlu. Dan banyak buang masa dan tak fokus pada perkara lebih penting iaitu bagaimana nak bina website yang convert dan boleh buat jualan repeat berkali-kali.

Image

Mereka juga tiada strategi khusus untuk website mereka. Hanya tahu copy paste dan ikut sahaja telunjuk orang lain tanpa faham betul-betul apakah strategi pasaran yang tepat dan sesuai untuk bisnes mereka sendiri. Sebab tu walaupun ada trafik masuk ke website, tapi orang tak membeli.

Image

Ramai yang tak tahu komponen-komponen penting dalam membuat website yang convert. Dari segi flow atau struktur copywriting. Hanya letak info ringkas 2-3 baris dan mengharap orang terus percaya dan buat pembayaran.

Image

This is a new Text block. Change the text.

Sebab ramai usahawan yang mempunyai masalah yang hampir sama jadi saya rasa perlu ada satu modul khusus untuk lebih mudah belajar mengenai eCommerce.

Asalnya modul ini digunakan untuk keperluan team saya sendiri. Dan kami berjaya jana jualan 7 angka dalam masa kurang 12 bulan.

 

Kemudian saya share pada partner dan gunakan untuk client-client saya menggunakan strategi yang sama. Alhamdulillah website mereka lebih convert dan jualan meningkat dengan mendadak.

 

Oleh kerana strategi ini dah pun sukses, jadi saya rasa perkara ini wajib saya kongsikan kepada semua usahawan yang nak berjaya dalam eCommerce lebih-lebih lagi pengguna Shoppegram.

 

Image

Memperkenalkan...

Live Workshop eCommerce Lengkap A-Z

 

  • Anda akan dapat bina sendiri sistem jualan untuk bantu gandakan jualan dengan mudah dan pantas.

  • Anda akan belajar gameplan eCommerce gaya jerung yang sudah berjaya ‘hit’ target jualan secara konsisten setiap bulan.

  • Anda akan didedahkan apakah komponen penting yang perlu ada untuk menghasilkan sistem jualan yang mudah convert.

  • Anda akan belajar strategi Facebook Ads yang berkesan untuk tarik prospek berkualiti masuk ke dalam website eCommerce.

  • Anda akan didekahkan apakah fungsi penting platform eCommerce yang anda perlukan untuk menaikkan jualan dan conversion.
Shoppegram's Treasure Box

Apakah 5 ‘Cheat-Code’ Yang Bakal Didedahkan Di Dalam Workshop Ecommerce Game-ON?

Gunakan Platform Shoppegram.

1. PLATFORM SETUP


Dalam modul ini kita akan buat terus website catalogue eCommerce dan juga sales page dengan pantas menggunakan platform Shoppegram dan ianya tidak memerlukan kemahiran teknikal langsung.

 

Hanya perlu daftar akaun, upload produk dan website anda sudah sedia untuk LIVE dalam masa tak sampai 10 minit.

Kaji dan cermin perniagaan kita dahulu  tentang apa yang kita ada sekarang.

2. IDENTIFY MESSAGE

 

Modul yang paling penting iaitu cara untuk identify dan cipta mesej yang tepat dan relevan kepada ideal customer anda.

 

Mesej yang betul adalah sangat penting kerana segala strategi dan susun atur dari segi iklan, copywriting dll akan bergantung kepada mesej anda.

Belajar mengenai game plan e-commerce.

3. ECOMMERCE GAMEPLAN

 

Kuasai strategi funnel yang dipraktikkan oleh jerung-jerung yang sudah berjaya menjana jualan lebih 7 angka dengan eCommerce.

 

Dalam modul ini juga kami akan dedahkan apakah 2 komponen utama eCommerce beserta elemen penting yang perlu ada untuk pastikan website eCommerce anda boleh convert dengan baik.

 

Segerakan setup base.

4. BLUEPRINT SETUP

 

Sejujurnya bila dah ada eCommerce, kita mesti nak pastikan jualan sentiasa meletup supaya bisnes makin berkembang dan jenama bisnes kita akan bertahan lama di dalam pasaran.

 

Jadi, kami akan kongsikan blueprint Ecommerce untuk memudahkan kerja anda agar terus boleh hasilkan sistem jualan dan mula jana ‘sales’ serta merta.

Strategi Marketing E-commerce.

5. GO-TO-MARKET STRATEGY


Tiada sembang teori! Tiada buang masa dengan ‘paksa’ anda dengar perkara yang tidak perlu.

 

Kami terus dedahkan kepada anda strategi marketing dalam eCommerce yang kami sudah praktikkan sendiri sehingga berjaya mendapat 7 angka jualan untuk pelbagai jenis industri.

Siapakah yang sesuai untuk join workshop ini?

Sejujurnya, workshop eCommerce Game-ON ini bukan untuk semua orang...

Upgrade your skills
  • Adakah sales anda sudah melebihi RM10,000 sebulan ?

  • Adakah sales anda stuck tak meningkat setelah beberapa lama berniaga?

  • Adakah anda menerima lebih dari 15 leads sehari di Whatsapp dan tak cukup tangan nak reply?

  • Adakah anda seorang solopreneur yang terpaksa buat kerja close sale hingga ke penghantaran?

  • Adakah anda tidak sempat untuk membuat after sales service bagi mendapatkan repeat order?

Apa kata mereka yang dah berjaya buat jualan dengan eCommerce

"Boleh ke buat jualan 7 angka dengan eCommerce?...ada bukti ke?"

Jawapannya, boleh! Jualan 7 angka boleh dicapai 100% dengan eCommerce!

PERHATIAN! Ini hanyalah gula-gula sebagai bukti jualan sahaja.

Bukan semua orang mampu capai result yang sebegini...

Dan semestinya ia bukan kerja yang mudah!

Boleh lihat screenshot di bawah.

Image
Image
Image
Image

😱🔥💪

Dah ready? Dah terbakar? Dah bersemangat?

Ok sebelum anda daftar, kami bagi lagi 4 bonus untuk semua peserta workshop yang mendaftar sekarang.

PERCUMA 4 Bonus Power Untuk Anda Yang Daftar Sekarang

Image

1. PERCUMA Workbook & checklist workshop 3 hari.

 

Untuk memudahkan sesi pembelajaran, anda juga akan diberikan workbook dan juga checklist penting yang anda wajib ada untuk website eCommerce anda.

 

Bernilai RM49

Image

2. PERCUMA Video panduan A-Z cara setup eCommerce.

 

Selain sesi workshop, kami juga sediakan video panduan ini untuk anda rujuk kembali selepas habis workshop nanti. Dari store setup, payment gateway setup dan juga custom domain setup. Semuanya lengkap dari A-Z.

 

Bernilai RM197

Image

3. PERCUMA Video panduan A-Z essential setup Facebook Ads untuk eCommerce

 

Untuk mereka yang masih lagi tak tahu cara setup Facebook pixel yang betul, business manager, aggregated event measurement dan lain-lain, kami berikan anda akses video panduan ini.

 

Bernilai RM49

Image

4. PERCUMA Group support teknikal dari team yang mahir tentang eCommerce.

 

Sekiranya anda 'stuck' atau kurang faham tentang sesuatu lagi-lagi perkara teknikal eCommerce, anda boleh tanyakan soalan anda terus di sini dan team kami akan bantu anda.

 

Bernilai RM1297

Nilai bonus yang anda akan dapat dengan mendaftar dalam program ini ialah RM1592

Dah bersedia untuk upgrade game eCommerce anda?

Satu-satunya workshop yang akan diadakan selama 3 hari yang bakal dedahkan Gameplan eCommerce untuk bantu anda upgrade bisnes anda.

Image

Tarikh:

 

24 Julai 2021 - Sabtu

Modul teknikal
(9 pagi - 1 petang)

 

Tempat: Private Zoom

RM30

Harga promosi istimewa sempena PKP. Terhad untuk 200 orang sahaja. Harga akan dinaikkan kepada RM249 selepas quota habis.

Jadi klik butang Daftar Sekarang di bawah untuk anda upgrade bisnes anda sekarang.
eCommerce, Game-On!

Anda Masih Ragu-Ragu? Tak Perlu Risau Lagi Dengan Jaminan Kami!

Jaminan Workshop Game-On E-Commerce.

Website anda akan siap dan terus boleh live dan terima pembayaran. Anda hanya perlu bawa masuk trafik yang berkualiti sahaja untuk mula menjana jualan secara auto.

Jaminan Workshop Game-On E-Commerce.

Jika anda tidak berpuas hati dengan workshop yang disampaikan di dalam Workshop eCommerce Game-ON ini, anda boleh minta refund 100% dalam masa 14 hari.

Ramai yang dah dapat result dengan belajar dan buat tindakan.

Review & Testimoni Pengguna Shoppegram

En. Fadhli Sahar.

Review & Testimoni Pengguna Shoppegram

Puan Isha.

Review & Testimoni Pengguna Shoppegram

En. Iqmal Hakim.

Review & Testimoni Pengguna Shoppegram

En. Bahrin.

Soalan Lazim

Jika anda pernah dan sedang menjalankan iklan berbayar seperti Facebook Ads atau Google ads, anda boleh mendaftar Workshop eCommerce Game-ON.
Minta maaf, jika anda tidak pernah membuat online marketing, anda tidak digalakkan untuk mendaftar kerana workshop ini cuma sesuai untuk usahawan yang dah ada ilmu dalam online marketing sahaja.
Bajet RM500 sebulan sebenarnya agak rendah untuk anda jalankan eCommerce. Kami sarankan anda sediakan bajet minimum RM3000 sebulan. Setelah anda dah biasa dengan buat iklan, anda boleh join workshop ni. Tapi jika anda masih mahu join sekarang pun boleh cuma tak digalakkan. Harap membantu.
Jika anda mempunyai pengalaman di dalam online marketing dan membuat iklan berbayar sekurang-kurangnya RM3000 sebulan, anda boleh mendaftar workshop ini.
Link maklumat lengkap ke workshop ini akan terus dihantar kepada email yang anda telah memasukkan sewaktu pendaftaran. Pastikan anda semak email di bahagian ‘Primary’. Jika tidak ada, boleh cuba semak di bahagian ‘Spam’ atau ‘Promotion’. Tetapi, jika anda masih tidak menerima email tersebut, boleh emailkan ke hello@shoppegram.com untuk team kami buat semakan.
Workshop eCommerce Game-ON akan berlangsung selama 3 hari iaitu pada 24hb, 27hb dan 28hb Julai 2021.
Untuk akses ke workshop, kami akan menggunakan platform Zoom. Anda digalakkan untuk memastikan platform ini sudah ada di dalam laptop atau telefon masing-masing. Untuk modul teknikal, anda digalakkan gunakan phone + laptop untuk memudahkan pembelajaran.
Jika anda masih ada sebarang soalan, boleh terus Whatsapp kami dengan klik butang ini Whatsapp kami

PENAFIAN: Segala maklumat yang dikongsikan adalah penyelidikan pengalaman dan perkongsian kami sendiri. Maklumat-maklumat yang diberikan tidak menjanjikan dan menjamin jualan juta-juta secara serta merta pembaca kerana ini adalah salah satu alternatif panduan untuk menjadikan iklan pembaca lebih berkesan. Jika nak terus tingkatkan jualan maka pembaca perlu tambah lagi pengetahuan di dalam aspek marketing yang lain contohnya copywriting, sales page, close sales, offer dan lain-lain. Shoppegram Commerce PLT adalah entiti-entiti yang tiada kena mengena dengan Whatsapp. Facebook Ads, Instagram Ads. Ternyata Facebook, Instagram dan Whatsapp adalah milik Facebook.