E-commerce Masterclass

RM1794.00 RM599.00
Date
Combo

  • 256-bit SSL secure checkout
  • Beginner friendly and easy to learn
  • 100% money back return guarantee

Datang pagi, petang website dah live.

Bina kedai online anda sendiri tanpa sebarang pengetahuan teknikal dengan mudah.

Daftar sekarang

Ya kami juga berniaga online seperti anda jadi kami faham tentang persoalan anda iaitu

  • Macam mana game website ni ya?
  • Macam mana nak buat sales melalui website?
  • Macam mana nak buat website yang boleh buat jualan?

Jangan risau sebab kami akan bocorkan rahsia dan ajar cara nak siapkan website ecommerce anda sendiri dengan workshop E-commerce Masterclass ini.

Kenapa anda perlu sertai workshop ini?

  • Kerana gelombang pembeli sudah membeli di website yang nampak lebih profesional dan meyakinkan.
  • Untuk belajar dan siapkan website ecommerce anda tak sampai sehari.
  • Untuk singkatkan masa bina website dan lebihkan masa mengatur strategi dan menjana keuntungan.
  • Untuk gandakan lagi jualan online
  • Nak bisnes online berjalan automatik 24 jam, 365 hari setahun.

Apa yang akan anda dapat dari workshop ini?

  • Sebuah website ecommerce (langganan setahun) yang lengkap dengan sistem pembayaran online (Maybank2u, CIMB click etc)
  • Cara menguruskan website ecommerce
  • Tips2 menjalankan perniagaan ecommerce
  • Cara yang betul untuk menganalisa prestasi website
  • Bonus workshop

Bonus workshop

Selain daripada workshop satu hari ini, kami juga akan berikan anda bonus-bonus tambahan.

Early bird : Tiket Workshop Ekstra

PERCUMA 1 tiket ekstra untuk workshop. Anda boleh bawa staff, partner atau rakan bisnes yang lain.

Bernilai RM349 (Terhad hanya untuk 10 orang pembeli pertama!)

Extra ticket

Early bird : Panduan Facebook Ads Ecommerce

PERCUMA Panduan Facebook Ads khas untuk E-commerce. Dalam panduan berbentuk tutorial video ini, anda akan belajar cara-cara untuk buat iklan khusus untuk website ecommerce, cara nak optimize kan ads dan juga cara nak scale kan iklan dan seterusnya naikkan jualan website ecommerce anda sehingga 5-6 angka!

Bernilai RM349 (Terhad hanya untuk 10 orang pembeli pertama!)

FB Ads ecommerce

Bonus 1 : Langganan Shoppegram Profesional

PERCUMA 1 tahun langganan platform Shoppegram (Plan Profesional). Website anda lengkap dengan sistem pengurusan inventori, pembayaran online banking (Maybank2u,CIMBClick dll), FB pixel dan sebagainya. Upload produk, setup dan terus buat jualan. Lakukan semua ini tanpa perlu fikirkan hal-hal teknikal.

Bernilai RM349

1 year store

Bonus 2 : Online Course

Dah habis workshop tapi anda terlupa apa yang diajar pada waktu workshop? Jangan risau, PERCUMA video tutorial cara setup website ecommerce yang convert dari A-Z dengan menggunakan Shoppegram.

Bernilai RM249

Online course

Bonus 3 : Group Support

PERCUMA program SHOPPEGRAM INCUBATOR khas untuk peserta workshop. Kami akan bantu dan support anda melalui program khas ini dengan medium Facebook Group. Anda buntu iklan tak convert? Stuck tak tahu macam mana nak scale? Kami akan bantu anda!

Bernilai RM199

Group support

Contoh website pengguna Shoppegram

Apa kata bekas peserta

Tenaga pengajar

Workshop ini akan di ajar oleh Encik Lutfi Azhar. Beliau adalah salah seorang Co-Founder kepada platform Shoppegram. Beliau juga mempunyai pengalaman luas dalam industri ecommerce di Malaysia.

Lutfi Azhar

Lutfi Azhar, Co-founder Shoppegram

Berita Harian

Liputan media Berita Harian 3 Mac 2020

Workshop contestant

Peserta workshop di PKNS Selangor

Workshop

Peserta workshop terkini pada 29 Feb 2020

Encik Lutfi telah mendapat pengiktirafan sebagai Certified Shopify Expert Malaysia dari Shopify sendiri. Shopify adalah platform ecommerce no.1 di dunia yang mempunyai lebih 1 juta kedai online di seluruh dunia.

Website rasmi lutfiazhar.com

Workshop ini sesuai untuk:

  • Produk owner yang ingin memiliki kedai online sendiri
  • Menjual secara borong untuk stokist / ejen
  • Menjual barang digital seperti ebook atau tiket
  • Dropship / Ejen produk
  • Web designer / freelancer

Demo online course

Untuk memudahkan lagi anda rujuk kembali semua chapter yang saya ajar, saya sudah pun sediakan video tutorial @ online course untuk anda rujuk kembali atau kongsikan kepada pasukan anda.

Saya suka student saya rasa selesa dan yakin untuk melabur dalam ilmu. Boleh lihat dulu demo online course ini pada video di bawah.

Modul pembelajaran

  • Gameplan E-commerce
  • E-commerce Marketplace vs E-commerce Retail

  • Cara design Logo yang mudah & pantas
  • Cara design Banner website
  • Cara design Katalog website
  • Susunan layout & struktur website yang bagus

  • Store registration
  • Product setup
  • Categories setup
  • Themes customization
  • Menu setup
  • Pages setup
  • Shipping setup
  • Payment setup
  • General store setup
  • Settings
  • Orders fulfilment
  • Email template
  • Metafields
  • Webhooks

  • Cara design product page yang convert
  • Cara tingkatkan conversion rate website
  • Cara naikkan purchase value per order pelanggan
  • Cara automasikan kerja-kerja pengurusan website

  • Cara menganalisa prestasi website
  • Facebook Pixel
  • Google Tag Manager
  • Google Analytics

  • Tracking tools setup
  • Important metrics
  • Sales funnel optimization

  • Perbezaan domain
  • Cara beli domain
  • Cara point domain ke Shoppegram

  • SEO
  • Google Search Console

Keperluan

  • Laptop / Tablet
  • Material atau asset seperti logo, gambar produk, testimoni etc (jika ada. jika tiada, kita akan belajar cara design asset brand anda)
  • Komitmen masa anda untuk belajar sehingga habis

Maklumat workshop

Shah Alam

Tingkat 3, Bangunan Usahawan PKNS Biz Point, Seksyen 7 40000 Shah Alam, Selangor

Johor Bahru

Bilik Seminar Medini Learning Centre, No 23B Jalan Mutiara Mas 1/9 Skudai, Johor

Kota Bharu

Tingkat 2, Wira Avenue, Seksyen 13, Jalan Sultanah Zainab Kota Bharu 15050, Kelantan

Sungai Petani

Sastria Hotel No.28 Jalan Pahlawan, Taman Lagenda Indah, 08000 Sungai Petani, Kedah

Berapakah yuran yang perlu dibayar?

PAKEJ & BONUS HARGA

 Kursus workshop E-commerce Masterclass

Belajar secara hands on dari A-Z hingga website anda siap sepenuhnya. Dari sistem setup ke pengurusan sistem.

RM349.00

Early Bird : Ekstra 1 tiket ke workshop E-commerce Masterclass

Terhad untuk 10 tiket terawal sahaja.

RM349.00

Early Bird - Facebook Ads E-commerce Video Tutorial

Terhad untuk 10 tiket terawal sahaja.

RM349.00

 Bonus 1 - Shoppegram Profesional Plan (1 year)

Tiada caj tersembunyi. Langgan dan terus mula menjual.

RM349.00

Bonus 2 - Ecommerce Masterclass (Online course)

Module workshop dalam bentuk video

RM249.00

Bonus 3 - Group Support

Facebook support group untuk membantu anda dalam menjalankan perniagaan ecommerce

RM199.00

Jumlah harga sebenar

RM1,844.00

Harga promosi

RM599.00

Promosi pakej kombo

Lebih ramai rakan-rakan bisnes yang anda bawa, lebih banyak diskaun yang anda dapat.

PAKEJ KOMBO

HARGA

 2 tiket workshop / 1 kedai online

Harga untuk satu pakej : RM599

RM599.00

 4 tiket workshop / 2 kedai online

Harga untuk satu pakej : RM499

RM998.00

6 tiket workshop / 3 kedai online

Harga untuk satu pakej : RM399

RM1,197.00

Jaminan kami

Tiada upsell kelas advance, semuanya lengkap dalam kelas ini. Tidak perlu upgrade ke kelas lain.

100% website anda akan siap & live. Datang pagi, petang website anda dah siap dan boleh live.

100% Money Back Return Guarantee! Jika anda tidak berpuas hati dengan workshop kami, anda boleh minta refund 100% dalam masa 14 hari. Ya betul!

TIADA RISIKO, HANYA ILMU YANG BERMANFAAT UNTUK ANDA PELAJARI!

Jadi, pilih zon workshop & klik butang DAFTAR SEKARANG dan jumpa anda nanti di E-Commerce Masterclass.

ZON SELANGOR

Tingkat 3, Bangunan Usahawan PKNS Biz Point, Seksyen 7 40000 Shah Alam, Selangor

Daftar sekarang
ZON JOHOR

Bilik Seminar Medini Learning Centre, No 23B Jalan Mutiara Mas 1/9 Skudai, Johor

Daftar sekarang
ZON KELANTAN

Tingkat 2, Wira Avenue, Seksyen 13, Jalan Sultanah Zainab Kota Bharu 15050, Kelantan

Daftar sekarang
ZON KEDAH

Sastria Hotel No.28 Jalan Pahlawan, Taman Lagenda Indah, 08000 Sungai Petani, Kedah

Daftar sekarang
Daftar sekarang